Sajtóközlemények

Nyerteseket hirdettek az első magyarországi Visa Boltok Boltja versenyen

01/03/2024

Press Release Image

Tegnap adták át az első magyarországi Visa Boltok Boltja verseny díjait, amelyet a vásárlói élmény minősége alapján ítéltek oda. A fizikai üzleteknek szóló versenyben a Bartók Pagony könyvesbolt került ki győztesként. Az üzlet kialakítása, egyedisége, az áruk bemutatása, az innovatív technológiák alkalmazása, a személyzet hozzáállása és nem utolsó sorban a modern fizetési módok alkalmazása is az értékelési szempontok között szerepeltek.

A verseny 2022. októberi indulása óta havonta egy-egy üzlet került fel a döntősök listájára Magyarország különböző pontjairól. A helyezettekről tíz fős neves szakmai zsűri döntött. A döntősök bebizonyították, hogy a személyes minőségi ügyfélkiszolgálás még a mai, digitális korban is jelentős értéket képvisel.

„Nagy örömmel jelentjük be a Visa Boltok Boltja verseny győzteseit. Ezek a vállalkozások jól példázzák a gazdaságunk motorjaként működő kis- és középvállalkozások innovációs erejét, erősítik a helyi közösségeket. A digitális fizetések átalakítják a vállalkozások számára elérhető fizetési módokat, megnyitják az utat az új ügyfelek felé, lehetővé teszik a biztonságos fizetések egyszerű elfogadását, a kiadások nyomon követését és ellenőrzését, növelik a biztonságot és a hatékonyságot, így ösztönzik a növekedést. Az értékesítési csatornák szélesítésével a kisvállalkozások a kizárólagos helyi jelenléttől az országos vagy akár nemzetközi ügyfélkör kiszolgálásáig növelhetik lehetőségeiket. A Visa Boltok Boltja versennyel számos ügyfélközpontú üzletet szeretnénk bemutatni a magyarországi fogyasztóknak, egyúttal segíteni a kiskereskedőket abban, hogy a legjobb gyakorlatok alapján javítsák a vásárlói élményt” - hangsúlyozta Sármay Bence, a Visa Magyarországért felelős vezetője.

A magyarországi Visa Boltok Boltja 2023. évi verseny eredményei

A verseny első helyezettje a Bartók Pagony lett, amelynek tulajdonosa Sárdi Dóra az elismerés átvétele után elmondta:

Köszönjük az elismerést! Büszkék vagyunk arra, hogy elnyertük a Visa Boltok Boltja díját! A Bartók Pagony lelkes csapata már 10 éve, nap mint nap az elégedett vásárlókért dolgozik - éppen ezért fontos visszaigazolás számunkra ez a díj, mert megmutatja azt, hogy nálunk kortól függetlenül valóban a vásárló a legfontosabb! Célunk, hogy aki hozzánk betér, amellett, hogy minőségi gyerekkönyvekkel és izgalmas társasokkal tér haza, élményekkel, tudással és azzal az érzéssel gazdagodjon, hogy itt értik, megbecsülik és értékelik. Szülőként és a kultúra iránt érdeklődő emberként is. Nemcsak könyvekkel és játékokkal, de programokkal, kávézóval is várjuk és visszavárjuk a vásárlóinkat. Mert mi nagyra tartjuk a kicsiket - és szüleiket is.

A második helyezett a Miskolci Györgytea, a harmadik helyezett a NekedTerem lett.

A Györgytea névadója Szabó György, akit az egész ország a bükki füvesemberként ismer.

Az üzlet kialakítása és stílusa nagyszerűen egyesíti a klasszikus patikák és a modern kiskereskedelmi boltok hangulatát. A népi gyógyászati tudásban jártas eladók hasznos javaslatokkal, valamint felhasználási tanácsokkal látják el a hozzájuk betérőket.

A NekedTerem a hazai termelők minőségi árucikkeit – az élelmiszerektől az öko háztartási szerekig - forgalmazza és juttatja el a vásárlókhoz. Védjegyük a szemléletformáló kommunikáció, ennek erejével építették fel folyamatosan növekvő közösségüket, melynek szerteágazó igényeit igyekeznek rugalmasan kiszolgálni.

A versenyen egy különdíjat is átadtak, amelyet a Visa Magyarország munkatársai ítéltek oda a Harrer Csokoládéműhelynek. A cukrászda és édességüzlet berendezése hűen tükrözi a Harrer család üzleti szemléletét: elegáns, aprólékos gonddal összeválogatott bútorok és kiegészítők teszik teljessé az élményt vendégeik minden érzékszerve számára. Csokoládékóstoló programjuk keretében a vásárlók megismerhetik az elkészítéshez használt alapanyagokat, valamint az édességek előállításának folyamatát.

„Hisszük, hogy a kiskereskedelmi szektor szereplőinek érdemes folyamatosan fejleszteni üzleteiket, szolgáltatásaikat, hogy minél magasabb vásárlói élményt biztosítsanak. Ehhez hozzájárulunk azzal, hogy kimagasló példákat mutatunk be. A verseny első évében minden döntős üzlet kiemelkedik valamiben.

A versenybe nevezett boltokat képzett kollégáink értékelik titkos vásárlás során, nyolc kulcsfontosságú szempontot figyelembe véve. Ezek között fontos elem a digitális fizetés lehetősége, ami lényegessé vált az elmúlt években a vásárlók kiszolgálása során. Ezért örülünk, hogy versenyünk névadó partnere a Visa” - emelte ki a verseny szervezését és lebonyolítását végző Instore Consulting EU Magyarországért felelős vezetője, Csukás Zsuzsanna.

A Visa Boltok Boltja 2023 verseny 15 döntőbe jutott versenyzője:

  • Szemes Optika
  • Bartók Pagony
  • etúHome
  • Moai Jungle
  • Neked Terem
  • Györgytea
  • Lachmann
  • Sasplant
  • Platán Tata
  • Eglo
  • Mountex
  • Fokt motor
  • Harrer Csokoládéműhely
  • Vasas Szerszám Központ
  • Bio-Barát Biobolt

A Visa továbbra is elkötelezett a kiskereskedelmi jó példák és példaképek felkutatása mellett, a versenyre bárki nevezheti saját boltját, vagy ajánlhatja kedvenc üzletét. További információ: https://www.visa.hu/boltok-boltja.html