Visa Boltok Boltja

visa boltok boltja logo

Legyen a vásárlás élmény - középpontban a vevő

A Visa Boltok Boltja verseny 2022-ben indult a kiskereskedelmi üzletek megmérettetésére Magyarországon. 

A verseny célja a helyi vállalkozások eredményeinek elismerése, és a vásárlók figyelmének felhívása a kiemelkedő vásárlási élményt és magas szolgáltatási színvonalat nyújtó boltokra.

Szeretnénk bemutatni a kis- és középvállalkozások számára motivációként is szolgáló legjobb gyakorlatokat. Hiszünk azokban a kis- és középvállalkozásokban, ahol a bolt nem csak egy eladásra szolgáló helyiség, hanem egy olyan tér, ahol igazán jó elidőzni, nézelődni és vásárolni, a vállalkozás, a tulajdonos és az eladók közösen teszik a vásárlást élménnyé, hozzájárulnak a helyi közösségük sokszínűségéhez.

A Csehországban és Szlovákiában is működő versenyt az Instore Consulting EU cseh kiskereskedelmi portál indította el, és a Visa névadó szponzorként állt a kezdeményezés mellé. 

A versenyben havonta új forduló indul, a havi nyertesek közül pedig minden évben egy független, számos szakma képviselőiből összeállított zsűri választja meg a Visa Boltok Boltja fődíjasát. 

A nevezés nyílt és ingyenes: Ön is jelöltheti kedvenc boltját a [email protected] email címen!

profield

HAVONTA EGY NYERTES

A versenyben, számos szempontot figyelembe véve, a legjobb vásárlói élményt adó boltokat keressük. A következő 8 területet értékeljük:
Exterior icon

KÜLSŐ MEGJELENÉS

Mennyire megkapó, vonzó a bolt kívülről – az üzlet külső környezete és kirakata.

Concept icon

AZ ÜZLET KONCEPCIÓJA/STÍLUSA

Egyediség, kidolgozottság. Márkaépítés és azon belül az arculati elemek következetes alkalmazása.

Point of location icon

NAVIGÁCIÓ / TÁJÉKOZÓDÁS

Mennyire könnyű eligazodni a bolton belül, megtalálni a keresett terméket vagy szolgáltatást?

Bag icon

SZOLGÁLTATÁSOK, ÁRUK BEMUTATÁSA AZ ELADÓTÉRBEN

Láthatóság és hozzáférhetőség, az áruk és az információk könnyű elérhetősége.

Headphone with microphone icon

POP KOMMUNIKÁCIÓ

Eladáshelyi ösztönző eszközök, információk, aktuális akciók, események.

POS terminal with card

FIZETÉSI MEGOLDÁSOK

Készpénzmentes fizetési lehetőségek támogatottsága, ösztönzése.

Touch the phone icon

DIGITÁLIS ESZKÖZÖK HASZNÁLATA

Kijelzők, képernyők az eladótérben.

Person support icon

SZEMÉLYZET

Az eladók felkészültsége és attitűdje, elérhetősége, létszáma.

Winner's cup icon

A versenyben minden hónapban új forduló indul.  A havi nyertesek közül pedig a zsűri nevezi meg a Visa Boltok Boltja fődíjasát.


Döntősök 2023

Bio Barat Biobolt

DECEMBER 2023

BIO-BARÁT BIOBOLT

Egészség, fenntarthatóság

A környezettudatosságot is képviselő biobolt-franchise Mom Parkban nyílt egységében bőséges kínálatából válogathatnak az egészséges életmódot vagy speciális étrendet követő vásárlók. Az élelmiszerek mellett bio kozmetikai termékek és háztartási cikkek is megtalálhatók.

A bolt külleme is természetességet sugall: a design kialakításakor a tágas teret fehér, barna és zöld színek harmonikus elrendezésével tették barátságosan hívogatóvá.

A fenntarthatóság egyik fontos megjelenítője a csomagolásmentes fal, ahol kimérve vásárolhatunk különféle csomagolásmentes árukat, ezzel minimalizálva a termékek előállítása, valamint a vásárlás során keletkező hulladék mennyiségét.

A felkészült és szívélyes kiszolgálás segít eligazodni a témában a kezdő vásárlók számára is.

NOVEMBER 2023

VASAS SZERSZÁM KÖZPONT

Szerszámok minden feladathoz

A miskolci Vasas Művelődési Központ helyén nyílt üzletben nincs lehetetlen kérés: a kínálat minden elképzelhető igényt kielégít, ha szerszámra van szükség. A nagykereskedésként indult vállalkozás pár éve nyitotta meg boltját a lakosság és a szakmai vásárlók számára.

Az eladótérben a jól ismert márkák széles választéka található az alapszintű eszközöktől a profi gépekig, letisztult, jól átgondolt elrendezésben. A vevők színvonalas kiszolgálása érdekében külön hangsúlyt fektettek arra, hogy az eladói csapatnak legyen építőipari vagy ahhoz kapcsolódó tapasztalata. Ezt a vásárlók is nagyra értékelik, és gyakran fordulnak hozzájuk tanácsokért.

Miskolci vállalkozásként fontos számukra, hogy tovább ápolják a hagyományt, melyet az épület hordoz magában: többek között a bejárat mellett fotókkal emlékeznek meg az épület múltjáról, és annak a város kulturális életében betöltött szerepéről.

Shop
Shop

OKTÓBER 2023

HARRER CSOKOLÁDÉMŰHELY

A csokoládé művészete

A soproni Harrer Csokoládéműhely egy nagy múltú családi vállalkozás ékköve, ahol a szakma iránti szeretet és elkötelezettség már négy generáció óta öröklődik nemzedékről nemzedékre. Számukra a csokoládé készítése igazi művészet, amely elképzelhetetlen kreativitás és a szakmaiság iránti mély elkötelezettség nélkül.

Csokoládé kóstoló programjuk keretében a vásárlók az elragadó ízek mellett megismerhetik az elkészítéshez használt alapanyagokat, valamint az üvegfalon át betekinthetnek az édességek előállításának folyamatába is.

A bolt berendezése kiválóan tükrözi a Harrer család üzleti szemléletét: letisztult, elegáns, aprólékos gonddal összeválogatott bútorok és kiegészítők teszik teljessé az élményt vendégeik minden érzékszerve számára.

SZEPTEMBER 2023

FOKT MOTOR

Profizmus a szenvedély mögött

Fokt Jenő és Lendvai László tapasztalt motorosok, emellett szakmájukban elismert üzletemberek, így több mint 20 éve működő szaküzletünkben a professzionális felszerelések széles kínálata és a szakértelmen alapuló kiszolgálás egyaránt biztosított a vásárlók számára.

A motoros biztonságát szolgáló ruházat széles termékkínálata mellett az üzletben számos hasznos alapfelszerelés található, ami nem csak rövidebb utakra, hanem akár hosszabb túrák alkalmával is kényelmes és balesetmentes élménnyé teszi a motorozást.

Az üzlettér kialakításakor a legapróbb részletekben sem kötöttek kompromisszumot: egyedi és igényes megoldásokat kerestek, mely egyrészt megtestesíti a motoros életérzést, másrészt látványosan, mégis könnyen átláthatóan mutatja be a széles választékot.

Motorbike
Clothes Shop

AUGUSZTUS 2023

MOUNTEX

Elkötelezettség és szakértelem

A funkcionális outdoor termékeket forgalmazó üzlet a természetközeli sportok kedvelőinek kínál kiváló minőségű felszereléseket.  Az üzlet alapítóinak célja, hogy saját tapasztalataikra támaszkodva minden lehetséges eszközt biztosítsanak kalandvágyó vásárlóik részére, valamint, hogy szakértő módon tudjanak segítséget nyújtani a választáshoz.

A vásárlótér kreatív, természetes anyagok dominálta kialakításával válik más bolttal össze nem téveszthető, különlegesen egyedi hangulatúvá. A gyerekekkel érkező vásárlókra is gondoltak: a vásárlás és szaktanácsadás idejére a kicsik a számukra kialakított játszósarokban foglalhatják el magunkat.

A kihelyezett terminálokon böngészve a vásárló könnyen kiigazodik a termékkínálaton, de a felkészült eladók is készségesen segítik megtalálni az egyéni igényekhez leginkább megfelelő termékeket.

JÚLIUS 2023

EGLO LÁMPASZALON

Minden, ami fény

A közel 30 éve működő lámpaszaküzlet folyamatosan megújuló és bővülő választékkal várja a vásárlókat. A klasszikus stílus mellett az aktuális trendeknek megfelelő lámpák, világítótestek is megtalálhatóak.

A hozzájuk betérő lakossági vagy szakmai vásárlóknak elkötelezett, szakértő eladók segítenek a választásban, sőt, rendszeresen szerveznek edukációs célú programot a lámpavásárlási tudnivalók széles körű megosztására.

Kínálatukat dekorációs tárgyakkal és kisbútorokkal egészítik ki, melyek a fényforrások mellett szintén meghatározó elemei az otthon hangulatának. Az üzletet lakberendezők is gyakran keresik fel inspirációkért.

A látvány mellett a fenntarthatóságot is szem előtt tartják, ezért fontos számukra az energiatakarékos megoldások bemutatása.

Shop
Bakery

JÚNIUS 2023

PLATÁN PÉKSÉG

A név kötelez – ahol a kovászos kenyér életre kel

A Platán csoport újabb egységgel bővült Tatán. A helyszín különös jelentőséggel bír, mert egy olyan helyiségre esett a választásuk, ahol a falak magukban hordozzák a pékmesterség tudományát: az 1800-as évektől az államosításig ugyanis pékség működött az épületben. Ezt a hagyományt élesztették újjá.

A klasszikus kenyerek és péksütemények mellett széles a választék házi tejtermékekből, szörpökből és kávéból.

A helyi vásárlókon kívül a környező településekről is rendszeresen látogatják a boltot többek között a messze földön híres kovászos kenyerük miatt.

MÁJUS 2023

SASPLANT

Virágot minden alkalomra, a hét minden napján

2023. májusában a Sasplant virágszalont díjazta a Visa a Boltok Boltja elismeréssel. A tulajdonos, Sade Nadi igazán különleges atmoszférájú üzletet hívott életre, amely messze túlmutat egy szokásos virágbolt keretein.

A vágott virágokból készült gyönyörű csokrok, szobanövények és kaspók mellett további lakáskiegészítőkből is válogathatnak a vevők. A boltban igen gazdag illatkollekcióval találkozunk, melyeket lakásillatosító vagy illatgyertya formájában vihetünk haza.

A szalon jelleget tovább fokozza egy bensőséges hangulatú elkülönített rész kis asztalkával és két fotellel, ahol elüldögélve kiszakadhatunk a belváros nyüzsgő forgatagából. Mindezek mellett a szalonban kreatív workshopokon való részvételre is van lehetőség.

Az 1997 óta működő szalon egy kiemelkedő minőségű, üde színfolt a belvárosban, így méltán érdemelte ki a havi győztes címet.

Flower shop
Clothes Shop

ÁPRILIS 2023

LACHMANN ANNO 1886

Egy jó öltöny vagy zakó nem csupán öltöztet, a személyiség része

A férfiak öltözködése ma már kilépett a korábbi formális keretekből, és elmozdult egy kötetlenebb, lazább stílus felé. Az üzlet kínálatában a tradíció újszerű megközelítéssel párosul.

A Győr belvárosában található üzletben a klasszikus öltönyök mellett a legújabb stílus is megtalálható. Szolgáltatásuk része, hogy igény szerint helyben el is végzik a kisebb módosításokat, hogy tökéletesen álljon a kiválasztott zakó vagy nadrág.

A jól öltözöttség fontos részét adják a kiegészítők, melyekből szintén válogathatnak a vásárlók, legyen szó egy minőségi övről vagy táskáról.

MÁRCIUS 2023

GYÖRGYTEA

Hagyomány és gondoskodás – nemzedékről nemzedékre

Miskolcon, a város sétálóutcájában található Györgytea egy gyógyteákat forgalmazó családi vállalkozás. A vállalkozás elindítója és a márka névadója Szabó György, akit az egész ország a bükki füvesemberként ismer. Életművét a lánya viszi tovább, aki édesapja szellemiségét megőrizve, a korszerű infrastruktúra adta előnyöket felhasználva értékteremtő módon vezeti az országos hírű boltot.

Az üzlet kialakítása és stílusa nagyszerűen egyesíti a klasszikus patikák és a modern kiskereskedelmi boltok hangulatát. Egyedi, kiemelkedő színvonalú a dizájn, magas minőségű, természetességet közvetítő a berendezés. A kiadványokat és prospektusokat kényelmes fotelekben tanulmányozhatja a vásárló, miközben megkóstolhat „Egy korty egészség”-et, ami az éppen aktuális tea ajánlatuk.  Az állandóan rohanó világból itt egy időre kiléphet a vásárló, sietség nélkül, nyugalomban válogathat a termékek között.

A népi gyógyászati tudásban jártas eladók hasznos javaslatokkal, valamint felhasználási tanácsokkal látják el a hozzájuk betérőket.

Shop
Shop

FEBRUÁR 2023

NEKED TEREM

Minőséget ad, közösséget épít

Az üzlet a hazai termelők minőségi árucikkeit – az élelmiszerektől az öko háztartási szerekig- forgalmazza és juttatja el a vásárlókhoz.

Olyan kisgazdaságokkal működnek együtt, akik kíméletes eljárással gondozzák terményeiket. Az áruk beszerzésekor és értékesítésekor egyaránt fontos szempont számukra a minőség, és a jó ár/érték arány.

Védjegyük a közvetlen hangvétel és a szemléletformáló kommunikáció, ennek erejével sikerült egy folyamatosan növekvő közösséget felépíteni, melynek különböző igényeit igyekeznek rugalmasan kiszolgálni.

A cég a fenntarthatóságra és a környezettudatosságra kiemelten figyel, a boltban egy csomagolásmentes részt is kialakítottak, ezen kívül a kiszállításokhoz elektromos autókat használnak.

JANUÁR 2023

MOAI JUNGLE

Hiánypótló szaktudás, vevőközpontú kiszolgálás

A belvárosi aszfaltrengetegben üdítő zöld színfolt a bolt.  A nagy, 350 négyzetméteres üzletben a szobanövények rendkívül széles kínálata megtalálható, a hétköznapitól az egészen különleges ritkaságokig. Az egyedi hangulatú vevőtérben egy kávézósarok is helyet kapott, ahol a vásárló kényelmesen elidőzhet, miközben minden kérdésére választ kaphat a szobanövények kiválasztásával és gondozásával kapcsolatban.

Nagy hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra, és a környezetbarát termékek forgalmazására. Több termék kimérve is megvásárolható.

Rendszeresen készülnek interaktív újdonságokkal. Januárban például nagy virágföld tesztet indítottak: az érdeklődök szó szerint megtapinthatták az egyes virágföldek közötti különbségeket.

Folyamatosan bővülő vágott virág választékukban is törekednek a különlegességek beszerzésére.

Shop

Döntősök 2022

DECEMBER 2022

etúHOME

Modern fenntarthatóság az otthonosság jegyében

A Király utcában található egyedi hangulatú üzletben kizárólag természetes és újrahasznosított anyagokból készült prémium lakberendezési termékek találhatók.

A termékeket a letisztult stílus jellemzi, megalkotásuk során a tradicionális kézműves technikákat használják fel. Az újrahasznosított fából készült vágódeszkáktól az üvegtárgyakig minden Magyarországon készül kézzel, és kézműves technikával. Így az egyes darabok egyediek, mégis minden tekintetben modern, és tökéletesen illeszkednek a mai életstílushoz.

A barátságos, szívélyes kiszolgálás mellett igényes tájékoztató anyagokkal segítik a vásárlókat a döntéseikben.

Shop
Library

NOVEMBER 2023

BARTÓK PAGONY

Olvasás, játék, nevelés – fókuszban a gyerekek

A bolt kialakítása messze túlmutat a könyvesbolti funkciókon azzal, hogy a gyermekek és szüleik igényeit szem előtt tartva, olvasásra és közösségi élményekre egyaránt alkalmas teret kínál.

A kirakat mellé helyezett játszósarokban terepasztal, játékkonyha várja a legkisebbeket, az ülőbútorokon megpihenve pedig bárki kényelmesen beleolvasgathat a könyvekbe. Az üzletben található kávézó kínálata is a vevőkörhöz igazodik: a legkisebbektől a felnőttekig mindenki talál számára megfelelő finomságot.

Rendszeresen kínálnak programokat minden fiatal korosztály számára, ezekben a közös motívum minden esetben a könyv, az olvasás élménye. A foglalkozások helyszínei a kortárs hazai gyermekirodalom inspirálta tematikus szobák.

OKTÓBER 2022

SZEMES OPTIKA

Ahol a vizsgálat és a vásárlás élménnyé válik

Az üzlet kialakításakor exkluzív, elegáns, emellett barátságos hangulatú környezetre törekedtek. A kiemelkedő ügyfélélményt a magas színvonalú szakmaiság, és a vásárlót maximálisan központba helyező kiszolgálás garantálja.

Igyekeznek minden érzékszervre hatni: rendkívül ízléses környezetben, gondosan kiválasztott illatok és zene mellett különleges kávé várja az érdeklődőket. Egyesül a „high fashion boutique” érzés a barátságos kávézó hangulattal, melyet az üzlet egyik szegletében kialakított kényelmes kávézósarok és a barista képesítéssel rendelkező kolléga segít megteremteni.

A szakmai színvonalat tökéletesen támogatják az üzletben megtalálható digitális technikai eszközök is, melyek a precíz diagnosztikát segítik elő.

Shop

Rólunk írták

group of people posing with prize

Indul a Visa Boltok Boltja verseny Magyarországon

Visa Boltok Boltja néven új verseny indul a fizikai üzletek megmérettetésére Magyarországon. A verseny célja a helyi vállalkozások eredményeinek elismerése, a vásárlók figyelmének felhívása a magas szolgáltatási színvonalú üzletekre, valamint a kis- és középvállalkozások számára motivációként is szolgáló legjobb gyakorlatok bemutatása.

tea shop in hungary

Rangos díjat kapott a bükki füvesember miskolci boltja

A Visa Boltok Boltja verseny márciusi elismerését vehette át Lopes-Szabó Zsuzsa, Szabó Gyuri bácsi lánya.

man handshaking woman with prize

Indul a Visa Boltok Boltja verseny Magyarországon

Visa Boltok Boltja néven új verseny indul a fizikai üzletek megmérettetésére Magyarországon. A verseny célja a helyi vállalkozások eredményeinek elismerése, a vásárlók figyelmének felhívása a magas szolgáltatási színvonalú üzletekre, valamint a kis- és középvállalkozások számára motivációként is szolgáló legjobb gyakorlatok bemutatása.

Ha van olyan üzlet, amit szívesen látogat, mert kiemelkedő vásárlói élményt nyújt, jelölje résztvevőnek a versenybe a [email protected] e-mail címen.

A Visa Boltok Boltja verseny szervezője az Instore EU kiskereskedelmi weboldal.

instore logo

Kontakt:

Zsuzsanna Csukás

Country Manager, Instore Consulting HU

[email protected]

tel: +36 20 984 66 83