Global Matters

Egy A4-es lappal kezdődött, ma a kismamák kedvenc applikációja a PregHello

PregHello on Pitch Day

Mi inspirált, hogy saját vállalkozásba kezdj?

A PregHello kismamáknak szóló mobilapplikáció gondolata akkor fogalmazódott meg bennem, amikor saját magam is várandós voltam, ugyanis akkor szembesültem azzal, hogy hiába keresek, nem találok olyan platformot, ahol minden információ egy helyen megtalálható lenne a babavárással kapcsolatosan. Fogtam egy A4-es lapot és elkezdtem összeírni, hogy milyen információk segítenének engem és más várandós kismamákat. Az alkalmazás fejlesztése ugyan csak akkor kezdődött el, amikor a kisfiam bölcsis lett, de addigra elég jól összeállt az első verzió tartalma.

A kezdetektől fogva fontos volt számomra, hogy a kismamák hiteles forrásra támaszkodhassanak, így szakmájukban elismert és aktívan dolgozó egészségügyi szakemberek validálták és a mai napig is folyamatosan aktualizálják az alkalmazásban szereplő összes tudásanyagot.

Vállalkozónőként milyen kihívásokkal találkozol?

A legnagyobb kihívás számomra a munka és a kisgyermekes magánélet összehangolása. Törekszem arra, hogy sok start-uppal ellentétben, ne dolgozzunk éjszakába nyúlóan, ezért a legfontosabb számomra a hatékonyság és a folyamatok automatizálása.

App_screen

Számodra mik a vállalkozói lét előnyei?

Az egyik legnagyobb előnye számomra a sok közül a vállalkozói lét szabadsága. Úgy osztom be az időmet, ahogy az élet, az adott helyzet azt megkívánja. A másik, hogy én döntöm el, milyen önfejlesztő képzésekre, networking eseményekre megyek el. Ezt egy multinál nem tehetném meg.

Milyen indíttatásból jelentkeztél a Visa She’s Next programjára?

Nekem alapvetően a mentorprogram volt a legfontosabb.  Most már kijelenthetem, hogy valóban ez volt számomra a legnagyobb érték a programban. Kimondottan szerencsésnek érzem magam, hogy Sárospataki Albert lett a mentorom – a különleges látásmódja, kreativitása szárnyakat adott nekem. Nem is kicsiket!

Hogyan segítette vállalkozásod fejlesztését a program keretein belül megvalósuló mentorálás?

Rendszeresen találkozunk a mentorommal, és minden alkalom után úgy érzem, hogy tele vagyok energiával. Nagyon jól kérdez és rávilágít olyan problémákra, kérdéskörökre, lehetőségekre, amikre ezelőtt nem is gondoltam.

PregHello on She's Next Pitch Day
 

Mit viszel magaddal a támogatási szakasz lezárása után?

A programnak köszönhetően teljes mértékben átformálódott a gondolkodásmódom. Már ez egy óriási dolog számomra, és ezzel együtt egy jó barátságot is magammal vihetek.

Az elmúlt időszakban felgyorsult a digitalizáció. Az újabb és újabb digitalizációs megoldások, mint például a digitális fizetés elterjedése, miben hozott változást, mennyiben kínált új lehetőségeket?

A PregHello alkalmazás tervezésekor figyelembevettük a felhasználók tartalomfogyasztási szokásait. Egy ingyenes digitális platformot hoztunk létre a magyar kismamák számára, így inkább a cégen belüli kifizetéseknél van nálunk szerepe a digitális fizetéseknek, ami egy okos, kényelmes és innovatív megoldás.

 

Milyen tanácsot adnál azoknak, akik most fontolgatják, hogy részt vegyenek a Visa She’s Next pályázatán?

A Visa She’s Next pályázat egy hatalmas és egyben mérhetetlenül támogató megmérettetés. Én idén is jelentkeznék, gondolkodás nélkül! Lányok, Nők, Asszonyok! Hajrá! Mutassátok meg magatokat!

Tag: Women’s Empowerment