Global Matters

A Kids and Teens English Club kulcsa az élményalapú tanulás

She's Next Pitch Day

Mi inspirált, hogy saját vállalkozásba kezdj?

A vállalkozói szellem már gyerekkoromban megfogott, hiszen a szüleim is saját vállalkozást vezettek. Soha nem vonzott az a gondolat, hogy beálljak a hagyományos 8-tól 17-ig tartó munkarendbe, és minden nap ugyanoda menjek dolgozni. A szabadság, hogy magam irányíthassam az életemet, és a lehetőség, hogy a saját szenvedélyemet követhessem, mindig is csábított. Ezt a fajta életmódot láttam otthon, és ez vált a saját célommá is. Az, hogy a saját ötleteimet valósíthassam meg, és hogy olyan munkát végezhessek, amit igazán magaménak érzek, erőteljes motivációt adott a vállalkozói út elindításához. Anyaként pedig, ez az életforma adta meg a szabadságot ahhoz, hogy több időt tölthessek a gyerekeimmel.

Vállalkozónőként milyen kihívásokkal találkozol?

Vállalkozónőnek lenni számos kihívással jár, amelyek közül az egyik legnagyobb az, hogy egyedüli döntéshozónak lenni gyakran nehéz feladat és hatalmas felelősséggel jár. Minden területen jelen kell lennem: egy személyben kell cégvezetőnek, pénzügyesnek, marketingesnek és HR-esnek is lennem. Ez azt jelenti, hogy mindenhez kell egy kicsit értenem. Folyamatosan tanulnom kell, és minden problémára gyorsan kell reagálnom. Az egyensúly megtalálása a munka és a magánélet között különösen fontos, és néha nehéz egészséges mederben tartanom a dolgokat, saját vállalkozást vezetve ugyanis könnyen hajlamossá válik az ember kifulladásig dolgozni. A munkám iránti elkötelezettségem és a családomra való odafigyelés közötti egyensúlyozás mindennapos feladat, ami sok odafigyelést és rugalmasságot igényel.

Carrick Orsi on She's Next Pitch Day

Számodra mik a vállalkozói lét előnyei?

A vállalkozásom által megélt szabadság és rugalmasság pótolhatatlan, ahogy mondani szoktam, innen nincs visszaút egy hagyományos munkahelyre. Minden nap új kaland és lehetőség arra, hogy a szenvedélyemmel foglalkozzak. A változatosság és az új kihívások inspirálóak, és sosem hagyják, hogy unatkozzak. Az, hogy az ötleteimet valóra válthatom, és olyan emberekkel dolgozhatok együtt, akiket én választok, a vállalkozói lét legnagyobb ajándéka. A vállalkozás vezetése során rengeteg érdekes emberrel találkozom, akik folyamatosan új perspektívákat hoznak az életembe. Ezek az élmények, a kreatív alkotás öröme, az, hogy valami egyedit adhatok a világnak, motiválnak abban, hogy tovább haladjak a vállalkozói úton.

Milyen indíttatásból jelentkeztél a Visa She’s Next programjára?

Meg szerettem volna mutatni önmagamnak, hogy képes vagyok fejlődni és sikereket elérni. Egy vállalkozó életében kulcsfontosságú az önértékelés, és az, hogy megtanuljuk értékelni azt, amit már elértünk. Ez a program egy fantasztikus lehetőség volt számomra, hogy megálljak egy pillanatra, és büszkén tekintsek vissza az eddigi eredményeimre, amelyek oly sok munkával, áldozattal és kitartással jártak. Ez az élmény egyfajta önbizalom-injekció volt számomra, ami megerősített abban, hogy képes vagyok minden nehézségen túllépni és haladni a céljaim felé.

Hogyan segítette vállalkozásod fejlesztését a program keretein belül megvalósuló mentorálás?

A mentorálás alatt kapott támogatás hatalmas lökés volt a vállalkozásom fejlesztéséhez. Lehetőséget adott arra, hogy nyíltan beszéljek a vállalkozásom előtt álló kihívásokról és dilemmákról egy olyan személlyel, aki már járt hasonló cipőben. A mentorom támogatásával sikerült olyan döntéseket meghoznom, amelyek korábban nagy fejtörést okoztak. Segített a belső kommunikáció javításában, így a csapatom mára egy nagy családként működik, ami nagymértékben növelte a kollégák elköteleződését a cég iránt. Emellett a mentorom rávilágított a mögöttem lévő sikerek fontosságára is, amely segített abban, hogy értékeljem a saját fejlődésemet és megerősített azon az úton, amit a vállalkozásommal járok.

Pitch Day
 

Mit viszel magaddal a támogatási szakasz lezárása után?

A Visa She’s Next program során egy mélyen inspiráló célt sikerült kitűznöm magam és vállalkozásom számára, ami innentől fogva iránytűként szolgál minden tevékenységünkben: a jövő generációjának tudatosságát formálni a fenntarthatóság fontosságáról, és erősíteni azokat a 21. századi készségeket, amelyek nélkülözhetetlenek a mai világban. Ez magában foglalja a versenyképes angoltudást, az együttműködésre való képességet, valamint az innovációs készségeket, amelyek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a fiatalok képesek legyenek aktívan részt venni a jövő alakításában Meggyőződésem, hogy a földünk megóvása és a fenntartható jövő megteremtése csak akkor lehetséges, ha már egész fiatalon elkezdjük formálni a gyerekek gondolkodásmódját és tudatosságát ezen a területen. Az, hogy ezt a célt magam elé tűzhettem, és hogy a vállalkozásom ezen az úton haladhat tovább, valódi inspirációt és lelkesedést ad a mindennapjaimhoz.

Az elmúlt időszakban felgyorsult a digitalizáció. Az újabb és újabb digitalizációs megoldások, mint például a digitális fizetés elterjedése, miben hozott változást, mennyiben kínált új lehetőségeket?

A digitális világ rohamos fejlődése új távlatokat nyitott meg előttem és a vállalkozásom előtt. Az online térben való jelenlét lehetővé tette, hogy hatékonyabban érjem el az ügyfeleimet. A közösségi média és az online oktatás által kínált lehetőségekkel ma már mindenki számára elérhető, hogy a legkiválóbb anyanyelvi tanároktól tanuljon angolul.

Milyen tanácsot adnál azoknak, akik most fontolgatják, hogy részt vegyenek a Visa She’s Next pályázatán?

Ha valaki fontolgatja a részvételt a Visa She’s Next pályázatán, csak azt tudom mondani: Merj nagyot álmodni, és tedd meg az első lépést! Ez a program nemcsak anyagi támogatást és láthatóságot kínál, hanem bepillantást nyújt egy olyan közösségbe is, ahol hasonló úton járó vállalkozónőket ismerhetsz meg. A mentorálás, a szakmai fejlődési lehetőségek és a hálózatépítés mind hozzájárulnak a vállalkozásod növekedéséhez. Ne félj megosztani a víziódat, és nyitottan fogadj minden új lehetőséget, mert ez a program egy olyan ugródeszka lehet a vállalkozásod számára, ami valóban előre mozdíthat. A lényeg, hogy légy bátor, légy nyitott, és használd ki ezt a páratlan lehetőséget a fejlődésre!

Tag: Women’s Empowerment