Sajtóközlemények

A Visa megerősítette globális fenntarthatósági vállalását, a vállalat 2040-re eléri a nettó zéró kibocsátást

21/04/2021

Budapest, 2021. április 21. – 2040-re nettó nullára csökkenti szén-dioxid-kibocsátását – jelentette be ma új globális vállalását a Visa (NYSE:V), a világ vezető fizetési technológiai vállalata, valamint megerősítette, hogy 2020-ban minden működési területén elérte a karbonsemlegességet. A Visa ismertette elképzeléseit klíma-pozitív vállalattá alakulásáról, annak érdekében, hogy segítse a fenntartható kereskedelmet és az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérést a cég saját lábnyomának csökkentése mellett.

"A Visa elkötelezett a fenntarthatóbb jövő megteremtése mellett" - mondta Al Kelly, a Visa elnöke és vezérigazgatója. "Az új nettó zéró vállalásunk, valamint a fenntarthatóságra irányuló kezdeményezések támogatása hálózatunkban segít, hogy elérjük céljainkat, elősegítsük bolygónk jobb jövőjének megteremtését."

Nettó zéró kibocsátás 2040-re – 10 évvel a Párizsi Klímaegyezmény célkitűzése előtt

A nettó nulla kibocsátás 2040-ig történő elérésére tett vállalás részeként a Visa bejelentette, hogy új aláírója a Climate Pledge-nek, az Amazon és a Global Optimism közösen alapított kezdeményezésének. A vállalat tagja lett a Climate Business Networknek, a World Wildlife Fund (WWF) kezdeményezésének, amelynek célja a nettó zéró kibocsátású jövő érdekében tett lépések felgyorsítása. A Visa erre irányuló kötelezettségvállalása összhangban van a kialakulóban lévő globális szabványokkal, valamint magába foglalja a vásárolt termékekkel és szolgáltatásokkal járó üvegházhatású gázok jelentős csökkentésére irányuló, beszállítókkal közös erőfeszítéseket. A Visa a Science Based Target kezdeményezésen keresztül kötelezettséget vállalt arra is, hogy tudományosan megalapozott célokat tűz ki a 1,5 Celsius-fokos klímacél elérésére. Ezek az új kötelezettségvállalások kiegészítik a Visa eddigi fenntarthatósági törekvéseit, mint például a 100 százalékos megújuló energiafelhasználásra való áttérést 2020-ban.

"Az idei Föld hónapja során a Visa felhasználja hálózatának erejét, hogy felgyorsítsa a fenntarthatóság és a gazdasági fellendülés átalakulását, miközben hozzájárul ahhoz, hogy a bolygó és a gazdaságok világszerte virágozzanak" - mondta Douglas Sabo, a Visa fenntarthatóságért felelős vezetője. „A tiszta energia és a fenntartható gyakorlatok előtérbe helyezésével, a környezetvédelmi szempontból innovatív kezdeményezésekbe való befektetéssel, valamint a vállalati és civil társadalmi vezetőkkel közös, éghajlatváltozással kapcsolatos együttműködés révén elkötelezettek vagyunk amellett, hogy részesei legyünk a klímaváltozás globális megoldásának.

A fenntartható kereskedelem támogatása

A Visa kiterjeszti kezdeményezéseit, hogy termékeivel, szolgáltatásaival, hálózatával, adataival, fizetési szakértelmével és márkájával támogassa a fenntartható kereskedelmet és az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való átállást. A mai napon a Visa bejelentette együttműködését a Cambridge Institute for Sustainability Leadership (CISL) intézménnyel, hogy közösen azonosítsák az elektronikus fizetés és a Visa hálózat alkalmazási lehetőségeit a fenntartható jövő megvalósításáért. Az együttműködés eredményei 2021 nyarán várhatók.

A Visa és a CISL együttműködése kiegészíti a vállalat azon erőfeszítéseit, hogy az egész hálózaton keresztül támogassa az alacsony szén-dioxid-kibocsátású jövőt, ideértve:

  • Fenntartható kártyákat és számlákat támogató együttműködések kialakítása
  • Globális kezdeményezések, amelyek támogatják a fenntartható magatartást, például a mobilitás és az utazás terén
  • Fenntartható ismeretek kidolgozása a kereskedelem érdekelt feleinek támogatására a fenntartható életmóddal kapcsolatos fogyasztói akadályok és motivációk megértéséhez
  • A fogyasztók millióinak fenntartható életmódra való ösztönzésére a márka platformjain keresztül

A Visa új céljai és a fenntartható kereskedelem támogatására irányuló erőfeszítései a vállalat meglévő, elismert iparági vezető szerepére épülnek a fenntarthatóság terén, ideértve a következő területeken való részvételt: Dow Jones Sustainability North American Index, America's Most Responsible Companies, 100 Best Corporate Citizens és 100 Most Just Companies.

További információkért, látogasson el a következő honlapra: https://usa.visa.com/visa-everywhere/blog/bdp/2021/04/15/sustainable-commerce-and-1618453815474.html.




A Visa Inc-ről

A Visa a világ vezető digitális fizetési vállalata. Küldetésünk, hogy megoldásainkkal összekössük világot a legfejlettebb, legmegbízhatóbb és legbiztonságosabb fizetési hálózaton keresztül ezzel is elősegítve az emberek, vállalatok, gazdaságok gyarapodását. Fejlett globális adatfeldolgozó hálózatunk, a VisaNet biztonságos és megbízható fizetési lehetőséget biztosít világszerte, amely több mint 65 000 tranzakciót képes kezelni másodpercenként. A vállalat innovációra való folyamatos törekvése katalizátorként hat a digitális kereskedelem gyors növekedésére eszköztől függetlenül, fő hajtóereje a mindenki számára mindenhol elérhető készpénz nélküli jövőről szőtt álmoknak. Ahogy a világ az analóg megoldásokról a digitálisakra vált, a Visa a megoldásai, a munkatársai, a hálózata és az elérhetősége által átformálja a kereskedelem jövőjét. További információért látogasson el az About Visa és visa.com/blog oldalakra, valamint kövessen bennünket a @VisaNewsEurope Twitter oldalon.

Jelen közlemény az 1995. évi US Private Securities Litigation Reform Act értelmében vett, jövőbeli eseményekre irányuló állításokat tartalmaz. A jövőbeli eseményekre irányuló állításokat általánosságban a "fog", "azt tervezi, hogy", "várhatóan", illetve ezekhez hasonló szavak jelölik. Jövőbeli eseményekre irányuló állítások például azok, amelyeket stratégiával, tervekkel, jövőbeni klímavédelmi kezdeményezésekkel és célokkal kapcsolatos cselekmények időzítésével és valószínűségével kapcsolatban, illetve ezen cselekmények lehetséges hatásaival kapcsolatban teszünk. A jövőbeli eseményekre irányuló állítások természetüknél fogva: (i) tartalmukban kizárólag megtételük napjának vonatkozásában érvényesek; (ii) nem múltbeli tényeken alapuló állítások és nem tekinthetők jövőbeni teljesítményekre vonatkozó garanciáknak; (iii) kockázatoknak, bizonytalanságnak, feltételezéseknek és a körülményekben beálló olyan változásoknak vannak kitéve, amelyek megjóslása vagy számszerűsítése nehézséget támaszt. A tényleges eredmények éppen ezért lehetséges, hogy jelentős mértékben és kedvezőtlen formában térhetnek el a Visa jövőbeli eseményekre irányuló állításaitól, emögött változatos tényezők húzódhatnak meg, mint például a 2020. szeptember 30-ával lezárult éves beszámolónkban, illetve további, az U.S. Securities and Exchange Commission részére benyújtott dokumentumainkban foglaltaknak. Éppen ezért nem javasolt megalapozatlan mértékben hagyatkozni az ehhez hasonló állításokra. Hacsak azt jogszabályi feltételek nem teszik kötelezővé, nem áll szándékunkban a jövőbeli eseményekre irányuló állítások frissítése vagy helyesbítése újonnan elérhetővé váló információk, jövőbeni fejlemények vagy bármi más alapján.