Sajtóközlemények

A Salarify új megoldása: Digitális ATM a rugalmas bérhozzáféréshez Visa kártyával kiegészítve

16/04/2021

Budapest, 2021. április 16. - A Salarify megoldása új szintre emeli a rugalmas bérhozzáférést, a Salarify-t használó hazai munkavállalók számára lehetővé teszi, hogy maguk döntsék el, mikor szeretnék kézhez kapni fizetésüket Salarify Visa Prepaid kártyájukat használva.

Miért kell egy teljes hónapot várnunk arra, hogy kézhez kapjuk az általunk végzett munka ellenértékét? - teszi fel a kérdést a Salarify csapata. Az újabbnál újabb digitális pénzügyi megoldások jelentősen felgyorsították a pénzmozgást világszerte. A bérrendszer mégis évszázados minták alapján működik, statikus eszközként tartva a munkabért. Ez a fajta statikusság azonban legkevésbé sem követi a megváltozott fogyasztói szokásokat, ahol a dinamikusság és az azonnali kiszolgálás igénye dominál.

A hazai lakosság közel egyharmada, több mint 3 millió ember él olyan háztartásban, amely semmilyen tartalékkal nem rendelkezik[1]. Szintén egyharmad azoknak az aránya, akiknek ugyan van némi megtakarításuk, de annak összege nem éri el a három havi kiadásuk mértékét. A pénzügyek és a váratlan kiadások miatti stressz, különösen az alacsonyabb jövedelmű munkavállalók esetében, a munkahelyi produktivitásra is komoly hatást gyakorolhat. Ugyanakkor a bérek feldarabolása, a bérkifizetések frekvenciájának növelése pozitívan befolyásolja a megtakarítási képességet, csökkenti a pénzügyi stresszt és a hónap eleji túlfogyasztásos időszakokat[2].

A Salarify platform lehetővé teszi, hogy a munkavállalók a Salarify applikáción belüli egyetlen kattintással Visa prepaid kártyájuk segítségével bármikor hozzáférhessenek a már ledolgozott, de még ki nem fizetett bérükhöz. Nyártól a Salarify Visa Prepaid Kártyasegítségével a munkavállaló úgy tekinthet hóközi ledolgozott bérére, mint egy dinamikusan növekedő egyenlegre, amit egy digitális ATM segítségével akkor tud használni, amikor szüksége van rá. Ebben a konstrukcióban a Salarify a digitális ATM, a Visa kártya pedig az eszköz, ami a hozzáférést a lehető legegyszerűbbé teszi. A kártya online, illetve offline fizetésre, valamint pénzküldésre is használható lesz. A Salarify felhasználói egy virtuális kártyát kapnak fiókjuk mellé, azonban lehetőségük lesz fizikai kártyát is rendelni az applikáción belül, utóbbi segítségével bármely bankautomatából (ATM) felvehetik készpénzben fizetésüket.

“A Visa célja, hogy a felhasználókat pénzügyi szükségleteiknek megfelelő minőségi megoldásokkal segítse napi pénzügyeik intézésében. Büszkék vagyunk a Salarify csapatával közös együttműködésünkre, hiszen a pénzügyi jóllét és a digitális inkluzivitás kiemelt fontosságú napjainkban.” - mondta Kiss Ede, a Visa Magyarországért felelős területi vezetője.

A ledolgozott munkabérhez való hozzáférés és a Visa Prepaid kártyák által biztosított valós idejű elérhetőség gyors pénzügyi segítséget tud nyújtani a munkavállalók számára, legyen szó egy váratlan kiadásról hónap végén, vagy a késedelmi díjak elkerüléséről. A Salarify-t használó munkáltatók pedig csökkenthetik a munkatársaikra nehezedő pénzügyi stresszt, és előnyt szerezhetnek a munkavállalók toborzásában.



A Salarify-ról

A Salarify az első olyan megoldás a kontinentális Európában, amellyel a munkavállalók bármikor hozzáférhetnek a már ledolgozott, de még ki nem fizetett munkabérükhöz. Egy újgenerációs munkavállalói juttatás, amellyel munkáltatóként megkönnyítheted a munkaerő toborzását és megtartását. Küldetésünk, hogy az alacsonyabb jövedelmű munkavállalók számára is elérhetővé tegyünk olyan igazságos pénzügyi termékeket, melyek eddig számukra nem voltak hozzáférhetők. Mindezt a rugalmas bérhozzáférésen keresztül indítottuk el, ahol a fizetés, mint dinamikus fizetendő egyenleg funkcionál. Nap mint nap azon dolgozunk, hogy innovatív, gyorsabb, modern és teljesen testreszabható bérfizetési megoldást nyújtson a munkáltatóknak, így vezetve a vállalatokat a bérkifizetés jövőjébe.

Bővebb információ: https://salarify.me/



[1] https://kti.krtk.hu/koronaviru...

[2] Christopher A.Parsons - Edward D. Van Wesep: The timing of pay