A Visa felfüggeszti oroszországi tevékenységét

07/03/2022

San Francisco, 2022. március 5. – A Visa ma bejelentette, hogy azonnali hatállyal felfüggeszti oroszországi tevékenységét. A Visa ügyfeleivel és partnereivel egyeztetve a következő napokban le fog állítani minden tranzakciót Oroszországban. A folyamat lezárultával, az Oroszországban kibocsátott bankkártyák nem fognak működni külföldön, az Oroszország területén kívül működő pénzintézetek által kibocsátott Visa bankkártyák pedig nem fognak többé működni Oroszországban.

"Kénytelenek vagyunk cselekedni Oroszország Ukrajna elleni indokolatlan inváziója és az elfogadhatatlan események után, amelyeknek tanúi vagyunk" - mondta Al Kelly, a Visa elnök-vezérigazgatója. "Sajnáljuk, hogy mindez érinteni fogja nagyra becsült kollégáinkat, valamint az általunk kiszolgált oroszországi ügyfeleket, partnereket, kereskedőket és kártyabirtokosokat. Ez a háború, valamint a békét és stabilitást fenyegető folyamatos cselekmények megkövetelik, hogy értékeinkkel összhangban cselekedjünk."

A Visáról:

A Visa (NYSE: V) a világ egyik vezető digitális fizetési szolgáltatója, amely évente több mint 215 milliárd fizetési tranzakciót bonyolít le a fogyasztók, kereskedők, pénzügyi intézmények és kormányzati szervek között több mint 200 országban és területen. Küldetésünk, hogy a világot a leginnovatívabb, legkényelmesebb, legmegbízhatóbb és legbiztonságosabb fizetési hálózatán keresztül összekapcsoljuk, lehetővé téve az egyének, a vállalkozások és a gazdaságok gyarapodását. Hiszünk abban, hogy az olyan gazdaságok, amelyek mindenkit, mindenhol magukba foglalnak, mindenkit, mindenhol felemelnek, a hozzáférést pedig a pénzmozgás jövője alapjának tekintjük. Tudjon meg többet a Visa.co.uk oldalon.