Sajtóközlemények

A Visa új NFT programot indít digitális művészeknek

07/04/2022

Budapest, 2022. április 7. A Visa új, egyéves programot indít az NFT-k (non-fungible token) iránt érdeklődő alkotók számára, ezzel segítve a digitális művészeknek, zenészeknek, divattervezőknek és filmkészítőknek kiaknázni az új eszközben rejlő üzleti lehetőségeket.

Jelenleg világszerte mintegy 50 millió ember él digitális művészetből - videós, zenei vagy egyéb tartalom előállításából - teljes vagy részmunkaidős jövedelemforrásként.[1] Több mint 100 milliárd dollárra becsült piaci méretével[2]az alkotói gazdaság a kisvállalkozások egyik leggyorsabban növekvő ága[3].

A Visa e növekedés támogatása érdekében indította el a Visa Creator Programot, amelynek keretében a szervezet különböző kiválasztott alkotói csoportokat támogat. A program célja, hogy a szerzők elmélyítsék az NFT-kereskedelmet megalapozó technológiával és platformokkal kapcsolatos tudásukat.

Vállalkozásfejlesztés NFT-kkel

Mivel az NFT-k képesek a digitális képek, videók, és zenék tulajdonjogát és hitelességét biztosítani, így segíthetnek az alkotóknak bevételi forrást teremteni és üzleti vállalkozásukat gyarapítani.

"Az NFT-kben megvan a potenciál, hogy az alkotói gazdaság erőteljes gyorsítójává váljanak. A Visa Creator Programon keresztül szeretnénk segíteni ezeket az új típusú mikro- és kisvállalkozásokat abban, hogy a digitális kereskedelem új lehetőségeihez hozzáférjenek" - mondta Cuy Sheffield, a Visa kriptovalutákért felelős vezetője.

Mentorálás és közösségépítés

A Visa Creator Program a művészet, a zene, a divat és a film területén dolgozó vállalkozóknak szól, akik komolyan gondolják az NFT-k beépítését üzleti modelljükbe - akár most készítették el első NFT-jüket, akár már több sikeres NFT-vel rendelkeznek.

"Az NFT karrierem kezdeti napjaiban az NFT szakértők és támogatók közösségére támaszkodtam, hogy megvessem a lábamat ebben az új világban" - mondja Micah Johnson, korábbi profi sportoló, az Aku megalkotója és a Visa Creator Program egyik első résztvevője. "Izgatottan várom, hogy a Visával együttműködve én is mentora lehessek a feltörekvő művészeknek, akik elindulnak az NFT irányába."

A program komplexen segíti az alkotókat. Technikai- és termékmentorálást nyújt, melyben a Visa kriptotermék és stratégiai vezetői segítenek kiigazodni a blokklánc-hálózatok, az intelligens szerződések és az NFT-piacok témakörében. A részvétel egyben lehetőség a közösségépítésre is, mivel a Visa Creator Program keretein belül megoszthatják tapasztalataikat az NFT-ket különböző szinteken alkalmazó alkotók. A program során a mentoráltak találkozhatnak a digitális kereskedelem, a web3, a kriptovaluták és a fizetési rendszerek vezető szakértőivel, hogy naprakészek legyenek a legújabb fejlesztések terén. Mindezek mellett a Visa a résztvevők számára lehetőséget biztosít, hogy a vállalat ügyfél- és partnerhálózatával kapcsolatba lépjenek, valamint felajánl egy egyszeri ösztöndíjat, így segítve az alkotóknak az üzleti növekedés következő szakaszába lépni.

A kisvállalkozások evolúciójának támogatása

A Visa célja, hogy a mikro- és kisvállalkozások a digitális gazdaság részei legyenek, ezért olyan közösségi alapú programokat kezdeményez, mint a Visa Creator Program és a She's Next amelynek keretében finanszírozást, erőforrásokat és szakértelmet biztosít ezen vállalkozások számára.

A "kisvállalkozás" fogalma folyamatosan bővül és fejlődik, a kisboltoktól a tartalomkészítőkig és a projekt-alapú dolgozókig, a Visa pedig örömmel támogatja a vállalkozók következő generációját.

Ha többet szeretne megtudni a Visa Creator Programról és arról, hogyan vehet részt benne, látogasson el a visa.com weboldalra.



A Visáról

A Visa (NYSE: V) a világ egyik vezető digitális fizetési szolgáltatója, amely évente több mint 215 milliárd fizetési tranzakciót bonyolít le a fogyasztók, kereskedők, pénzügyi intézmények és kormányzati szervek között több mint 200 országban és területen. Küldetésünk, hogy a világot a leginnovatívabb, legkényelmesebb, legmegbízhatóbb és legbiztonságosabb fizetési hálózatán keresztül összekapcsoljuk, lehetővé téve az egyének, a vállalkozások és a gazdaságok gyarapodását. Hiszünk abban, hogy az olyan gazdaságok, amelyek mindenkit, mindenhol magukba foglalnak, mindenkit, mindenhol felemelnek, a hozzáférést pedig a pénzmozgás jövője alapjának tekintjük. Tudjon meg többet a Visa.co.uk oldalon.