Sajtóközlemények

A Visa lezárta a Tink akvizícióját

29/03/2022

Budapest, 2022. március 29.: A Visa (NYSE:V) márciusban lezárta a Tink felvásárlását. A Tink egy nyílt banki platform, amelynek segítségével az ügyfelek mozgathatják pénzüket, hozzáférhetnek összesített pénzügyi adataikhoz, valamint olyan intelligens pénzügyi szolgáltatásokat használhatnak, mint a kockázatelemzés és a számlaellenőrzés, mindezt egyetlen API-n (alkalmazásprogramozási felület) keresztül. A Tink több mint 3400 bankhoz és pénzintézethez kapcsolódik, Európa-szerte banki ügyfelek millióit éri el.

A Visa és a Tink együttműködése révén az ügyfelek egyszerűbben láthatják át ügyleteiket, beleértve pénzük, pénzügyi adataik és pénzügyi céljaik kezelését. A vállalkozások pedig hozzáférhetnek majd a digitális és biztonságos működéshez szükséges eszközök szélesebb és testreszabottabb köréhez, legyen szó akár fizetések indításáról, bankszámlakivonatok és számlák egyeztetéséről vagy alternatív finanszírozás eléréséről.

"A digitális eszközök az új gazdaság hajtóerői, a Visa és a Tink közösen támogatja a digitális pénzügyi szolgáltatások szélesebb választékát és magasabb minőségét, mivel a kereskedelem, a pénzügyi szolgáltatások, valamint a fizetések határai egyre inkább összeérnek" - mondta Charlotte Hogg, a Visa Europe vezérigazgatója.

Jack Forestell, a Visa termékigazgatója hangsúlyozta: "A nyitottság és az innováció az a két kulcsfontosságú elem, amely a jövőbeni digitális pénzügyi szolgáltatások növekedéséhez szükséges. A Visa jól bevált infrastruktúrájának, valamint a rugalmasság, a kiberbiztonság és a csalásmegelőzés területén végzett folyamatos befektetéseinek párosítása a Tink API-jaival, technológiájával, illetve ügyfélkapcsolataival segít felgyorsítani a nyílt banki szolgáltatások elterjedését, világszerte biztos és megbízható platformot teremtve az innováció számára."

"A globális hálózatok lehetővé teszik az újítók számára a növekedést, a Visa a Tink számára pedig a legjobb építkezési alapot biztosítja" - mondta Daniel Kjellén, a Tink vezérigazgatója és társalapítója. "A Visa segítségével a Tink több mint 15 000 pénzügyi intézményhez csatlakozhat, támaszkodhat a Visa fogyasztói bizalmára, valamit márkaismertségére a jövő pénzügyi szolgáltatásainak fejlesztéséhez."

A Tink a közeljövőben a Visa önálló leányvállalataként fog működni. A Tink vezérigazgatója és társalapítója, Daniel Kjellén, valamint a jelenlegi vezetőség továbbra is a szervezet élén marad.

A Visáról

A Visa (NYSE: V) a világ egyik vezető digitális fizetési szolgáltatója, amely évente több mint 215 milliárd fizetési tranzakciót bonyolít le a fogyasztók, kereskedők, pénzügyi intézmények és kormányzati szervek között több mint 200 országban és területen. Küldetésünk, hogy a világot a leginnovatívabb, legkényelmesebb, legmegbízhatóbb és legbiztonságosabb fizetési hálózatán keresztül összekapcsoljuk, lehetővé téve az egyének, a vállalkozások és a gazdaságok gyarapodását. Hiszünk abban, hogy az olyan gazdaságok, amelyek mindenkit, mindenhol magukba foglalnak, mindenkit, mindenhol felemelnek, a hozzáférést pedig a pénzmozgás jövője alapjának tekintjük. Tudjon meg többet a Visa.co.uk oldalon.

A Tinkről

A Tink Európa vezető nyílt banki platformja, amely adatvezérelt pénzügyi szolgáltatásokat fejlesztését kínálja bankok, fintechek és startupok számára. A Tink egyetlen API-n keresztül teszi lehetővé az ügyfelek számára az összesített pénzügyi adatokhoz való hozzáférést, fizetések indítását, tranzakciók bővítését, a számlabirtokosság igazolását és személyes pénzügyek kezelését szolgáló eszközök kialakítását. A Tink több mint 3400 bankhoz kapcsolódik, amelyek több mint 250 millió banki ügyfelet érnek el Európa-szerte. A 2012-ben Stockholmban alapított Tink 500 alkalmazottja több mint 300 bankot és fintech céget szolgál ki 18 európai piacon, 13 országban található irodáiból. A pénzügyek új világát működtetjük. További információkért látogasson el a tink.com weboldalra.